Vill du veta vad en smörbox är – Det vet Mantekia UF

Bakre raden fr v: Gustav Colberg, Isac Ededal, Ari Rashica samt Isac Göransson.
Främre raden:Matilda Boman och Lova Klinghag

Dessa kreativa ungdomar hittar lösningar på vardagsproblem på ett synnerligen smart sätt. Mantekia UF har skapat en lösning för smöret i ditt kylskåp. Heja Ung Företagsamhet och Mantekia UF. Här kommer er presentation av er själva och er film:

Vi är sex ambitiösa ungdomar från Lundellska skolan i Uppsala som driver Mantekía UF. Vi har tagit fram en så kallad smörbox som underlättar hanteringen av smör och margarin. Smörboxen är tillverkad i rostfritt stål (18/8) och går utmärkt att diska i diskmaskin. 
Vår affärsidé lyder “Vår affärsidé är att underlätta hanteringen av smör- och margarinförpackningar genom en hållbar och funktionell smörbox”. Affärsidén grundar sig i att det, enligt oss själva samt enligt vår marknadsföring, är ett problem med hanteringen av smör och/eller margarin. Många upplever kladdiga fingrar och kylskåp som orsakas av smöret eller margarinet som är inlindat i papper. Smörboxen underlättar inte bara hanteringen av smöret eller margarinet utan bidrar också till ett organiserat och stilrent kylskåp. Dessutom gör smörboxen att man kan använda upp hela smöret eller margarinet istället för att tvingas slänga den sista lilla biten som alltid brukar bli kvar. 
I nuläget har vi tre återförsäljare i Uppsala där smörboxen säljer som smör (Bohman & Wiberg, ICA Stabby och UNT) och letar efter fler. 
Vi är Mantekía UF och löser ditt smörproblem!

Entreprenörspodden