Viktig UF-dag

Igår hade vi en viktig dag med Ung Företagsamhet. Vi är åtta entreprenörer/rådgivare och åtta UF-lärare som träffas och arbetar med att utveckla samarbetet mellan skolan och näringslivet.

Friiberghs Herrgård

Vi träffades i Friibergh Herrgårds kreativa miljö. Uppdraget var att arbeta med utmaningar och framgångsfaktorer i samarbetet mellan lärare, rådgivare och UF-företagare. Målet var att ta fram en konkret plan för hur UF-företaget skall arbeta med rådgivarna under sitt UF-år för att få bästa möjliga samarbete.

Sammanfattning av dagens workshop

När UF-lärare och rådgivare från näringslivet träffas uppstår definitivt kreativa och väldigt givande diskussioner. Våra möten ett bra exempel. Jag tror det skulle finnas många fler tillfällen där skolan och näringslivet skulle ha stor nytta av att träffas. När 4 av 5 jobb skapas av småföretagare så är det väldigt stor chans att man jobbar i ett litet företag efter skolan. Då är UF en ypperlig utbildning oavsett om man blir entreprenör eller anställd. Hoppas det skapas fler mötesplatser mellan skola och företagande.

Här är sex av oss rådgivare som uppmanar fler att bli rådgivare. Ett helt fantastisk uppdrag som ger massor tillbaka och bidrar till samhället.
Här ser vi hela gänget med UF-lärare och Rådgivare som vill bidra till att Region Uppsala fortsätter vara ledande i UF-Sverige.

Entreprenörspodden