Törs du ha skoj på jobbet?

Jag har läst en himla massa ledarskapsböcker. Och jag har dessutom varit bokförläggare för managementlitteratur under flera år, så jag vet att det finns massor av bra teorier och modeller för hur man ska vara eller bete sig som chef och ledare. Men jag tycker nog de flesta glömmer bort det viktigaste…

Som företagare är det lätt att fastna i nyckeltal, vinstmarginaler och affärsnytta. Men underskatta inte faktorer som arbetsglädje, nyfikenhet och att ha roligt tillsammans. För ska man hitta nästa stora kund eller skapa en god kundrelation, då måste man kunna vara både trevlig och kreativ.

Och ska man hitta nästa affärsmöjlighet eller affärsidé, då måste verkligen kreativiteten finnas. Kreativiteten bor ofta granne med barnasinnet.

Så häromdagen när familjemiddagen var avslutad och sonen sa:

Mamma du är verkligen barnslig.

Då var det ett gott tecken. Det betyder ju att jag har lyckats bibehålla kreativiteten och arbetsglädjen även om det är så trista arbetsuppgifter som att plocka undan disken från matbordet.

Jag älskar till exempel att “åka kundvagn”, vilket innebär att jag använder kundvagnen som sparkcykel när jag handlar. Ikeas kundvagnar funkar bäst. På Ikea är det dessutom ganska gott om utrymme så att man kan få ordentlig fart. Särskilt på plocka-själv-lagret. Och kan jag gå balansgång på väg till ett kundmöte är det ett utmärkt sätt att förbättra sinnesstämningen.

Vad gör du själv för att bibehålla kreativitet och barnasinnet?

Här är jag på väg till ett kundmöte 🙂

Entreprenörspodden