Vårt första “Entreprenörsstaden Special” handlar om Uppsalas gaming-industri.

Idag kan vi med stolthet presentera vårt första “Entreprenörsstaden Special” i samarbete med Uppsala Kommun. Ett initiativ där vi tillsammans med kommunen vill bidra till att företagsklimatet utvecklas och att belysa framgångsrikt entreprenörskap, utmaningar, hinder och potential. Vi har ju hört politikerna säga att “Uppsala kan bättre”. Låt oss se den senaste rankingen som avstampet uppåt och att vi går från plats 212 (av 290) till topp 50.

Ett konkret önskemål som kom fram i våra diskussioner med spelföreträdare i Uppsala var en utbildning i dataspelsprogrammering. Om och om igen kom Skövde upp som förebild. Nog borde Uppsala med vår gamingkultur, ha en egen utbildning i ämnet och gärna kopplat till en inkubator. Åk till Skövde, se och lär. Potentialen är enorm.

Ett citat som vi tar med oss är följande som kommer från Uppsala Kommuns näringslivsstrateg Johan Rosén: “Starbreeze har varit för spelindustrin vad Pharmacia varit för Life science”.

Vi hoppas kommunen och universitetet tar vara på den möjligheten. Det är vad vi i entreprenörskapet kallar “Lågt hängande frukt”.

Stort tack till vårt filmteam Jakob Vastamäki och Kjell Eriksson samt till vår partner Salgado.

Entreprenörspodden