Varför hoppar vd:n?

För flera år sedan, när vi startade AlphaCE, ville vi inge hopp. Vi ville visa att det finns ljusningar på arbetsmarknaden för arbetssökande trots att det kan verka tufft. Då, när vi startade företaget 2012, tog det mellan 7-9 år för en nyanländ i Sverige att få en anställning. Vi lyckades ordna jobb åt personer som bott i Sverige 2-3 år!

Under 2015 hjälpte AlphaCE 40-60 personer ut i jobb varje vecka! Det var oftast människor som stod mycket långt från arbetsmarknaden. Det går att åstadkomma mindre mirakel – men man måste våga göra något extra och man måste våga sticka ut.

Därför hoppar jag på Instagram. Jag vill visa hur viktigt det är att gå utanför sin bekvämlighetszon. För om en vd kan skutta på kontoret eller på en prisutdelning – då kan en rekryterare vara modig och ta in en språksvag kandidat på en anställningsintervju.

Just nu ser det mörkt ut på svensk arbetsmarknad. I morse lyssnade jag på en känd nationalekonom som skissade ett ruskigt scenario om dagens korttidspermitteringarna konverteras till uppsägningar. Samtidigt plingade det till i min telefon. Det var en av AlphaCE:s arbetssökande deltagare som undrade:

Saknar hoppet på FB!

Och det stämmer… Det var länge sedan jag tog ett skutt i sociala medier. Men jag lovar att hoppa oftare nu. För är det någon gång vi behöver hopp och glädje – så är det nu. Jag lovar att göra mitt yttersta för att bidra med det på svensk arbetsmarknad.

Så tack du kloka person som kontaktade mig idag! Det var precis den påminnelsen jag behövde 🙂

Entreprenörspodden