Varför har inte någon...

Det är ofta man hör att ”här borde det finnas” och följt av till exempel ett kafé, en bar, en lekplats eller något annat som man just då tycker skulle passa behovet man har. Någon borde starta verksamhet här. Att någon annan skall starta något är ett välkänt uttryck som jag tror beskriver en situation som är vanlig i Sverige. ”Någon annan-ismen”. Om vi håller oss till entreprenörskap och ”någon” så är det påtagligt hur ofta man stöter på det.

Vi behöver fler i Sverige som är den ”någon”. Det är av minst två skäl. Dels skulle vi få många fler entreprenörer, dels skulle många fler fatta hur tufft det kan vara att driva företag. Men också hur kul och stimulerande det kan vara.

Upphovet till denna lilla blogg är att Svenskt Näringsliv tagit fram en liten film i frågan. Om du är entreprenör kan du säkert känna igen dig. Är du det inte kanske du skall ta chansen när en idé dyker upp i ditt huvud. För ser du ett behov och tycker någon borde starta verksamhet så kanske det är du som är denna någon och som kan bygga värde både  för dig själv och kommande kunder.

https://www.svensktnaringsliv.se/nagon/?fbclid=IwAR3WS8O0z2OEaxsfmoIPZycC_vmv6YvaRciQqj87wES3Rd1-gW_nsQ59cu4

 

 

Entreprenörspodden