Ibland undrar jag själv hur man hamnar i olika lite oväntade situationer. Förra sommaren sa min vän och entreprenörskollega Ola Eriksson att han fått en idé att göra hundgodis av nötblod som är en avfallsvara på slakterier som det max blir biogas av. När någon som Ola får en idé och jag ser samma möjligheter var en process igång. Ola undrade om jag hade någon som kunde vara kapten på bolaget. Jag kollade med min son Adam och han sa direkt att det här var något för hans sambo Sofia. Så enkelt byggde vi ett team i det bolag som nu efter mycket möda börjar närma sig marknaden under namnet Tuggis.
Idag var det hundmässa i Älvsjö. Här ser vi vår kapten och medgrundare Sofia Svanqvist flankerad av Jesper Holm, vår grymma designer från byrån Vju och jag själv. Hur stora odds var det att jag skulle vara på hundmässa för ett år sedan? Typ noll.
Men nu några månader senare var jag och några från teamet på mässan och jäklar vad intressant det helt plötsligt blev. Det är ju så entreprenörskap fungerar. Någon får en idé, man spånar, skapar ett team, satsa lite kapital, vill lösa ett problem för kunden och sen kör man. Som alla vet är det genomförandeförmåga som är helt avgörande och såklart passion för produkten.
Tuggis har alla ingredienser. Lokalproducerat, spårbart, hållbart, nyttigt och möjligt att bygga något stort av.
Främst Sofia har jobbat med detta sedan i somras och gjort ett fantastiskt arbete. Här har hon hittat en storkund. Måste äta massor med hundgodis…
Sen har vi Jesper Holm på byrån Vju i teamet. Där har vi hittat den bästa på att sätta designen.
Så nu är det dags för Tuggis och ett nytt hundgodis för den kräsna lilla eller stora vovven. På marknaden i vår. Hör av dig om du och din hund vill vara testpilot för första batchen. https://www.tuggis.com/