Triss i inspiration

Jag kommer aldrig att vänja mig, men det är bättre än jag trodde. Vadå för något? Jo att lyssna på inspirerande föreläsare på zoom. Idag var det dags för den första Relationsdagen på länk. Och det fungerar faktiskt riktigt bra. Även om det blir en ofrånkomlig distans så får man ändå känslan av att man är en del av föreläsningen. Ovan ser vi inledningen av Therese Sörenson och Helena Axelid från Relation samt dagens konferencier Gunnar Söderström.

Först ut var en gammal bekanting i Relationssammanhang. Svante Randlert. Gotlänningen som pratar så inspirerande om ledarskap. Idag var fokus på förbättring och när man fyller på med en massa nytt (som vi ständigt gör idag) så måste man hela tiden ta bort av det gamla. Inte lätt, det är säkert alla medvetna om.

Nummer två i startfältet var Tobias Degsell. Jag hade aldrig hört honom tidigare, men blev mäkta imponerad. Han pratade mycket om kombinationen av att tänka och att genomföra. Orsaken till att de stora tänkarna alltid måste samarbete med de stora genomförarna. Annars blir inga idéer verklighet. Det handlar om samarbete.
Han tog upp liknelsen med broar. Man skall fundera varje dag om man vill bygga broar, laga broar eller rasera broar. Återigen är det samarbete det handlar om.
Han pratar också om att idéer kommer ur att någonting skaver och att envishet är något jäkligt viktigt.

Dagens tredje och sista föreläsare var Ami Hemviken. Amis specialområde är kommunikation och reflektion. Hon berättar om hur ett ständigt tjat till och med kan få rena rykten att bli fakta.
Men också något annat jag gillar. För att vara seriös behöver man inte vara allvarlig. Tvärtom ligger mycket i att vara levande. Det är då det blir bra.

Ett gemensamt ord för dagens Relationsdag är “tillit”. Vi är bra på att lita på varandra i Sverige. Troligen en av Sveriges viktigaste tillgångar. Den tillgången skall vi vårda och vara rädd om.

Det var många som lyssnade idag. Både här på zoom och på Youtube. Det funkar ju trots allt även om man saknar det fysiska mötet. Man får bita ihop och göra det bästa av situationen.

Entreprenörspodden