Trevlig entreprenörspub i försommarvärme

Efter en lång kall vår var det riktigt bra tajming med en fantastisk försommardag där vi återigen kunde träffas på Brasserie21:s trevliga uteservering.


Som vanligt avhandlades allt från affärsidéer till entreprenöriella vardagsproblem. Att det fanns kall öl och gott rosévin gjorde inte kvällen sämre.


En som dök upp i kvällssolen var entreprenören Erik Bennbom. Erik driver bryggeripuben Ångkvarns Bryggeri vid Islandsbron. Erik hade just varit uppe vid Eklundshov och plockat syrener för den kommande batchen av Skomakaröl. Ni vet den där historien om skomakaren som satte upp skylten att han hade semester ”mellan hägg och syrén” – nu blir historien även öl. Man kan inte annat än imponeras av kreativitet och entusiasm från denna Uppsala-entreprenör. Så håll ögonen öppna när det är dags att provsmaka.


Som vanligt en härlig blandning av entreprenörer på besök. En av Uppsalas största entreprenörer och eldsjälar Lasse Svensson kom förbi även denna gång.

Ett kul besök var en entreprenör som just skall släppa en alldeles speciell vodka. Lite oklart om det var officiellt eller inte, men jag håller er på halster och lovar återkomma med en speciell blogg om den.

En spännande satsning som kommer att hamna granne med Brassierie21 är Matmarknaden med åtta matvagnar som kommer att erbjuda mat från olika delar av världen. Starten den 15/6, det får ni inte missa. Detta är en utveckling av den matmarknad som testades i Visby 2023 och som nu alltså kommer till Uppsala. Bakom detta står gotlänningarna Mattias Andersson och Pigge Werkelin. Självklart är jag med på ett hörn…


Vi har ju fått väldigt mycket uppskattning för våra spontana och inspirerande pubkvällar för ”bara entreprenörer”. Vi ses igen onsdagen den 4 september. Trevlig sommar!

 

 

Entreprenörspodden