PHOTO-2022-06-02-17-29-35

För 10 år sedan grundades webbyrån Wasabi Web. Några unga killar startade i en källare och ännu en fantastisk entreprenörssaga tog sin början. I år firar Wasabi 10 år och hade ställt till med en härlig tillställning på Flustret i Uppsala. Över 300 inbjudna gäster firade tillsammans en härlig sommarkväll med entreprenören Nils Engvall och Wasabi-teamet i fokus.

Under mer än halva den tiden har jag haft förmånen att vara styrelseordförande för bolaget och byggt upp en nära relation med grabbarna. Det har varit en minst sagt utmanande resa. Precis som för de allra flesta entreprenörer. En start som präglades av ungdomlig entusiasm och charm byttes mot växtverk och lite övermod. När jag kom in som ordförande var vi tvungna att göra en kontrollbalansräkning med miljonunderskott och förbrukat aktiekapital.

Det är här den imponerande vändningen kommer. Ägarna kavlade upp ärmarna, tog tag i problemen och vi började förändra hela arbetssättet tillsammans med duktiga medarbetare. Nya mål sattes upp, underskottet arbetades bort och affärsmodellen förändrades.

Något som i dagsläget känns avlägset när man hör till en av Sveriges mest lönsamma webbyråer. Så häftig känsla att få vara med när WW fick fira framgångarna med vänner, kunder och medarbetare. Grattis Wasabi!

Som lite pricken över i delades återigen #Getillbaka stipendiet ut. #Getillbaka grundades av Wasabi och har under åren delat ut över imponerande 500.000 kr.

Under denna jubileumsfest firade #Getillbaka lite extra och jubileumsvinnaren som utsetts av juryn blev Kajsa Saleem (childrightseurasia.com). Grattis till Kajsa och till Wasabi för ett fantastiskt initiativ.

Extra kul att stipendiets första vinnare Olivia Lönn fanns på plats och som jag haft förmånen att vara lite mentor åt. Olivia drev UF-företaget ”Not alone” och finns på listan över duktiga drivna och företagsamma personer.

Fler bilder från kvällen:
wasabiweb.se/tack-for-en-magisk-kvall/

Nu när firandet är avslutat är det precis som vanligt igen. Tillbaka i vardagen, kavla upp ärmarna och satsa på nästa 10 år. Styrelsemöte på måndag!

Entreprenörspodden