Stjärnleken UF vinner årets UF-Företag i Uppsala Län

Emma Mattsson, Emelie Haapala, Elin Skaränger Littmarck och Tilda Djurfeldt

Här har vi tjejerna bakom Stjärnleken UF från Celsiusskolan i Uppsala. Stjärnleken har utsetts till “Årets UF-Företag i Uppsala Län” som nu skall representera Uppsala i SM i vår. Lyckas man ta hem SM så får man dessutom fortsätta mot EM senare i år. Vi följer med spänning fortsättningen.

Att företagande handlar om försäljning är nog de flesta överens om. Att bygga ett starkt team ett annat samt att ha en produkt som det finns kunder som vill betala för helt avgörande. Här har Stjärnleken UF träffat mitt i prick inom samtliga områden och där de har stött på motstånd har de hittat nya vägar framåt på ett kreativt och uppfinningsrikt sätt. Som medlem i juryn kan jag med stor tillförsikt sända detta grymt duktiga gäng till SM i Stockholm.

Juryns motivering: “Teamkänsla genomsyrar hela företaget från affärside till genomförande. Företaget har på ett innovativt sätt lyft produkten till en högre nivå med ett större värde för kunden som resultat. Det finns gott om klöver och det finns definitivt ett ess i rockärmen”.

Hela eventet hölls digitalt, det som under vanliga år brukar kallas UF-mässan. Det klart att inget är som vanligt ett år som detta, men det råder ingen brist på engagemang, entusiasm och kreativitet. Med alla dessa ungdomar som går i världens viktigaste plantskola – UF – kommer det att fortsätta startas företag i Sverige och nya jobbskapare tar plats bland oss etablerade entreprenörer.

Entreprenörspodden