Säkra dörrhandtag från Safeknob UF

Fr vänster: Olivia Blohm, Maya Whitlock och Axel Bäckman

Idag presenterar vi Safeknob UF från Lundellska Skolan i Uppsala. De har utvecklat en snillrik lösning på att göra dörrhandtag säkra och smittfria. Extra aktuellt nu under coronan. Se även deras reklamfilm i länken nedan. Här kommer deras presentation av Safeknob UF:

Offentliga dörrhandtag är något som vi alla gärna undviker att ta i. Vi tycker alla att det är ofräscht. Vi genomförde en marknadsundersökning och det visade sig att det var fler som kände precis som oss. 

Tanken slog oss att hur bra vore det inte med ett komplement till redan befintliga dörrhandtag, som gör att man slipper ta i dem? Vi köpte in cenitlera och började forma olika konstruktioner. När vi väl landade i en modell som vi trodde på fick vi hjälp av Olivias bonuspappa att rita en 2D-ritning. Strax efter det tog vi expert hjälp med att ta fram en 3D-ritning. 

Men hur ska vi producera den? En lokal producent och en produkt i ett miljösmart material var något vi ville ha. Ulf Qviberg på 3D-center AB, i Västervik, ville gärna hjälpa oss med produktionen och vi kan stolta säga att de är vår leverantör. 

Vi har hittills sålt komplement till Lundellska skolan, Ica Maxi och Uppsala kommun. Den senaste affären vi drog i hamn var med kommunen. Komplementen de köpte in sätts upp inom kort. 

Entreprenörspodden