På UF hittar man superentreprenörerna

Från höger, Thomas Sonesson, Hannah Sherman, Stina Pettersson och Kasper Sonesson

I veckan skedde en historisk händelse. Vi startade företaget Kronemar LTD med hemvist i Hong Kong. Att bolaget har sitt säte i Hong Kong är dock inte det häftiga, utan vilka som är grundare till bolaget. För några år sedan var jag rådgivare åt UF-Företaget Ambition UF. Tre tjejer som var otroligt duktiga och ett av de mest drivna UF-företag jag varit rådgivare åt. Redan då dök tanken upp att vi kanske skulle starta något företag tillsammans. Nu några år senare har den tanken blivit verklighet.

Företaget som numera heter Kronemar Ltd är en avknoppning från min son Kaspers bolag Shaigoo Ltd, som också har sin hemvist i Hong Kong. Varumärket som Kasper grundat heter KasperMaison, men pga risk för namntvist i USA blev vi tvingade att byta namn och det nya varumärket heter som företaget – Kronemar.

Modellbild av data fodral

Sortimentet är skinnartiklar och accessoarer. Marknaderna så här långt har i huvudsak varit Japan och USA. Med erfarenheterna från de marknaderna ser vi en otroligt spännande framtid att bygga Kronemar globalt. Ett smakprov med den gamla webbadressen finns på:

https://kaspermaison.com/

Victor Schmurtl som också är medgrundare befinner sig just nu i Kina och får vara med på egen bild.

En av de helt avgörande faktorerna är att hitta rätt team. Det är i det sammanhanget som vi kommer tillbaka till UF. Två av tjejerna i Ambition UF, Stina Pettersson och Hannah Sherman, är med och grundar det nya bolaget och kommer att ansvara för den globala försäljningen. Först bland nya marknader är Tyskland och England, men självklart kommer vi att se en del produkter även i Sverige.

Hannah och Stina när de drev Ambition UF.

Jag tycker detta är en helt otroligt inspirerande historia om hur fantastiskt Ung Företagsamhet är. Det är en plantskola för att förstå, inspireras och utbildas i entreprenörskap. Ett av skolans viktigaste ämnen. Att kunna starta detta med Stina och Hannah som medgrundare är extra kul eftersom det aldrig blivit av om inte vi hade träffats på UF.

Mer om hur det utvecklas kommer på bloggen efter lanseringen under våren.

Entreprenörspodden