Nytt vattenhål öppnar på Svartbäcksgatan

Den här driftiga killen kommer ni att träffa när nya Italomericano baren Amante öppnar på Svartbäcksgatan. Han heter Alan Dogan och är ett välkänt ansikte för de som besökt hans grannkrog Basilico.

Och visst är det passande med tavlan i bakgrunden. Är det en New York -inspirerad bar så skall det väl finnas något som påminner om “the american dream”.

Jag besökte Alan under onsdagen och det var fortfarande en del pyssel kvar. Men i några av fönstren hade skyddspappret tagits bort och man kunde ana vad som komma skall.

Skylten skvallrar om att det blir en viss touch av Italien, framför allt på maten. Men här hittar du även mat med nordiskt och amerikanskt ursprung. Vill du tjuvtitta – du hittar menyerna på amantebar.se

Det klart Alan behöver bra medarbetare för att det skall lyckas. Ute i restaurangdelen (där det till och med är uppdukat) hittar vi chefen på Amante, Malin Palmqvist.

Man får inte glömma bort att en snygg (och ren) toalett säger mycket om stället. Det ser lovande ut även där.

Fortfarande lite tomt på hyllorna men det kommer att hinna hända mycket innan premiären på lördag. Men en sak är säker. Alan och Co har något riktigt bra på gång och ännu en gång kommer vi att se hur Uppsala blir en attraktivare stad att besöka eller leva i tack vare drivna entreprenörer.

Entreprenörspodden