Nytt hopp för Uppsalas företagsklimat!

I lokalpolitiken är min uppfattning att det handlar väldigt mycket om personen. Därför var det med stor glädje jag läste att Jennie Claesson är nominerad till Liberalernas toppnamn i Uppsala. Om nu Jennie blir vald, vilket jag verkligen hoppas, har vi en stark efterträdare till Mohamad Hassan som är den som hanterar företagarfrågor i kommunen idag.

Att jag är så övertygad om att Jennie skulle vara en grymt bra kraft när det gäller att få företagsfrågorna högst upp på dagordningen är hennes gedigna erfarenhet från näringslivet. Bland annat som regionchef för Ung Företagsamhet, i Handelskammaren och i Företagarna. Därutöver ett antal styrelseuppdrag i bland annat Nyföretagarcentrum och SH Bygg.

Förutom den gedigna erfarenheten från näringslivet har Jennie en extremt tuff bakgrund som ni kan läsa om i Tidningen Chef (länk nedan). Svårt att hitta en kandidat med mer erfarenhet av livet och som kan tillföra politiken nya perspektiv.

https://chef.se/story/hon-gav-sig-sjalv-en-chans-att-leva/?fbclid=IwAR1Vu453CrdShp8lJnpUu_ud5iFahbihlAlQm1GtKPZQKPv2YqRmihMY5TQ

I kampen för Uppsalas företagsklimat ser jag ett ljus i tunneln och håller tummarna för att Jennie får ta över efter Mohamads kämpande för företagandet kommunen.

Entreprenörspodden