Nystart för bloggandet

Under ca fyra år har jag bloggat för Upsala Nya Tidning under rubriken ”Uppsalaentreprenören”. Det har varit en väldigt spännande, inspirerande och givande tid. Med den erfarenheten med mig tar jag nu nästa steg tillsammans med min bloggkollega och kompis Maria Mattsson Mähl. Under namnet ”Entreprenörsstaden Uppsala” skall bygga en gemensam plattform, där ni bland annat kommer hitta våra bloggar och annat spännande om entreprenörskap.

För mig är entreprenörskap bland det bästa, roligaste och viktigaste jag vet. Det är genom entreprenörskap som jobben skapas och genom jobben välfärden. Det är genom entreprenörskap de allra flesta innovationer kommer. Genom att fler inspireras att bli entreprenörer eller förstå företagande, ju bättre blir det för vår välfärd. 

Ett viktigt område att blogga om är företagsklimatet. Att fortsätta arbeta med att belysa bra och mindre bra saker som politiken och kommunen gör för Uppsalas företagsklimat, kommer att vara på agendan. Förhoppningsvis blir det fler positiva rapporter än bakslag. 

Ett annat ämne är Kina. Med min egen verksamhet i Kina och med 20 års erfarenhet av att arbeta i Kina samt med Dragon Gate som kopplar ihop det på hemmaplan, finns det massor att berätta. Media rapporterar väldigt frekvent om storpolitik och faran med Kina. Jag vill gärna belysa den andra sidan. När man levt och arbetat med den vanliga kinesen, får man en helt annan bild av det stora landet i öst. I det här området kommer även projektet att skapa ett ekosystem för samarbeten med Kina i Uppsala att belysas. Detta under arbetsnamnet ”Uppsala China City”.

Sen dyker det naturligtvis upp nya saker hela tiden. Så ämnena kommer att variera. Välkommen till Uppsalas nya forum för entreprenörskap. 

Entreprenörspodden