Nyfiken på Kina och entreprenörskap?

Dagens gästblogg kommer från Victor Öman och Henrik Bodén som engagerar sig i entreprenöriella relationer mellan Norden och Kina genom Nordic China Startup Forum.

Nordic-China Startup Forum (NCSF) startades som en gasque av Uppsala studenter 2016. Idag är det Europas (kanske världens) största Europeisk-Kinesiska samverkansplattform för tech och startup communities. En community driven organisation med lokal närvaro i 16 städer i samtliga Nordiska länder och över hela Kina. Det studenledda NCSF tar nu årligen 100 Nordiska bolag till Kina i sponsrade matchmaking resor i flaggskeppsprojektet Hi-Tech Weeks (HTW).

NCSF Uppsalas Head Victor Öman och Program Manager Henrik Bodén, två Uppsala Universitet Studenter med tidigare utbyten i Kina. Berättar om NCSF Uppsala och chansen för Nordiska bolag att vinna en plats på resorna:

NCSF Uppsala har tidigare arrangerats på UKK, nationer, Slottet och UIC. Vi hade stora planer för 2020. Med en stor Kinascen på Uppsala Slott i samarbete med Base10 och Uppstart, samt en dag på Dragon Gate tillsammans med Uppsala-China City. I början av året hade vi nära 20 gruppmedlemmar av Svenska och Kinesiska Uppsala studenter redo att sätta igång. Sedan kom COVID-19 och satte allt på snedd.

I Uppsala siktar vi nu istället på 2021 för Uppstart och Dragon Gate. Samtidigt planeras fortfarande 2020 i Kina av våra kinesiska NCSF grupper. Så fokus ligger nu i att visa den möjligheten för Nordiska bolag i tillväxtfas.

En kostnadsfri, sponsrad och arrangerad matchmaking resa i samarbete med Nordiska och Kinesiska myndigheter och business communities. Vi uppmanar företag att ta chansen! Läs mer om hur man ansöker här

http://bit.ly/2HxdmA2

Vi tycker det är spännande med Kina. Att få arbeta i NCSF innebär att vi får jobba hands-on med utbytet mellan två av världens mest intressanta marknader för tech & startups. I och med Kinas ökande inflytande på gott och ont, känns det både spännande och viktigt att få vara med och skapa relationer över kulturgränserna. Det går så fort i Kina och dimensionerna är enorma. 2 nya miljardärer i veckan, 9/10 av världens rikaste kvinnor är Kineser och Kina har fler kvinnliga entreprenörer än USA och Storbritannien per capita.

Det sistnämnda är något vi ska dyka ned i den 24 juni i ett Webinarie som är öppet för alla att delta i. Vi arrangerar tillsammans med NCSF Peking och den Kinesiska organisationen SheLovesTech (SLT) som NCSF är nordisk partner till.

Women Tech Wonders in Beijing: Entrepreneurship in the age of Uncertainty är headline. Webinariet bjuder på en panel diskussion med grundaren av SLT Rhea See, Kina experten Kiran Choudhry och Anna Zhang från Business Sweden och modereras av Upptechs Projektledare Lina Sors Emilsson. Vi bjuder även på en liten pitch tävling!

Följ den här länken så ses vi på Zoom 24:e juni 10:00 CEST!

https://www.eventbrite.se/e/women-tech-wonders-in-beijing-entrepreneurship-in-an-age-of-uncertainty-tickets-109845875972?aff=affiliate1

Vi söker även nya gruppmedlemmar inför hösten 2020, så hör gärna av dig om du är sugen på att engagera dig!

För att komma i kontakt med NCSF Uppsala så är det bara att höra av sig på mejl eller linkedIN.
victor@ncsf.io
https://www.linkedin.com/in/victor-oman/

Entreprenörspodden