PHOTO-2022-06-02-17-29-35

Idag kom ännu en trist rapport om Uppsalas företagsklimat. Kanske tur att det bara finns 290 kommuner (Uppsala faller till 247) så nu kan vi knappast falla längre. Men vi måste ändå tro det finns hopp. Innan valet bjöd vi in alla partier som hade en plats i kommunfullmäktige att berätta vad de skulle göra för att Uppsala skulle få ett bättre företagsklimat. När vi läser alla planer känns det som alla vill. Förvisso på lite olika sätt men från vänster till höger vill man arbeta för ett bättre företagsklimat.

Oavsett hur styret bildas efter valet så borde företagsklimatet finnas med på agendan på de allra flesta möten. I alla fall i någon form. För alla vill ju att Uppsala skall bli bättre.

Förra debatten (är en varje gång rapporten kommer) föreslog jag att ”Uppsalas företagsklimat” skulle vara en stående punkt på alla kommunstyrelsens möten. Men så viktigt var inte företagsklimatet. Så nu gör vi ett nytt försök med ett nytt styre. Se till att ni har punkten FÖRETAGSKLIMAT på agenda på era möten. Naturligtvis på kommunens nämndmöten också. Om inte annat för att påminna alla om var pengarna skapas.

Med alla positiva planer och nytt styre känns det i alla fall förhoppningsfullt. Det är bara en sak som måste till för att det skall bli förändring. Något som hittills saknats. VERKSTAD.

Vi på Entreprenörsstaden Uppsala håller tummarna!!!

 

 

 

 

Entreprenörspodden