Nu snurrar hjulen igen

Den här veckan är det en märkbar skillnad på tongångarna. Jag har träffat flera företag som vill rekrytera och jag har träffat företagsledare som tryckt på knappen för investeringar och tillväxt.

Nu gäller det att Sverige hänger med i svängarna. Det är dags att snabbt fokusera på de företag och verksamheter som får medvind. Det är där Sveriges framtida skatteintäkter finns – de pengar som ska betala skola, vård och omsorg.

Samtidigt finns det branscher som blöder. Alla som jobbar i kultur- och upplevelsebranschen har det tufft. Här behövs förmodligen fler räddningspaket för att inte duktiga företagare ska hamna i personliga tragedier med privatekonomiska skulder för resten av sina liv….

Nu måste Sverige kunna tänka två tankar samtidigt. Det finns dem som går bra. Och det finns dem som har det tufft. Politikerna måste värna båda grupperna. Men den allra viktigaste signalen – och som vi måste hjälpas åt att sprida – det är att svensk ekonomi är på väg tillbaka. Det verkar vara vind i seglen. Det är dags att börja segla!

Entreprenörspodden