Nu kör vi!

Idag hade Liberalerna sitt landsmöte i Västerås och jag blev invald i partistyrelsen. Som aktiv företagare framstår valet, tyvärr, som kontroversiellt.

Jag är grundare och delägare till AlphaCE, ett företag som är en av Arbetsförmedlingens leverantörer.  Jag sitter även i styrelsen för Svenskt näringsliv, en organisation som starkt kritiserat den partipolitiska kopplingen mellan Socialdemokraterna och LO. Bör detta stå i konflikt med att sitta i Liberalernas partistyrelse? För mig är svaret nej. Jag är övertygad om att det behövs fler entreprenörer i dylika församlingar.

Liberalerna har en tradition av att ha företagare i partistyrelsen, som exempel kan nämnas Antonia Ax:son Johnson och PG Gyllenhammar. Det är bra. Jag nämligen övertygad om att mina 20 år som företagare i olika branscher har gett mig praktisk erfarenhet i allt från skattepolitik till arbetsmarknadspolitik. Passionen i att driva och utveckla mina företag har mycket gemensamt med varför människor engagerar sig politiskt, man vill påverka och göra skillnad. Alla som jobbat nära mig har sett mitt samhällsengagemang. Jag brinner genuint för att göra Sverige bättre. Min verktygslåda har dock primärt varit företagandet och inte politiken.

Modigast vinner! Så skriver partiledaren Nyamko Sabuni i ett sms till mig. Och det är modigt att ta in en entreprenör i partistyrelsen. Nu ska det bli spännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans… Jag har förstås läst partiprogrammet noga innan jag tackade ja. Det finns gott om bra näringslivspolitik. Nu gäller det att kommunicera den.

Det här partiet förtjänar ett större förtroende än att ligga och harva på 4-procentsspärren. Kom igen Liberalerna – NU KÖR VI! 🙂

Entreprenörspodden