Nu får Gnosjö se upp!

Det har snart gått två månaders sedan jag och Thomas Sonesson drog igång bloggsajten Entreprenörstaden.nu och Facebooksidan där vi lajvsänder varje fredag med olika gäster.

Vi har träffat Anna-Lena Holmström, regionchef från Svenskt näringsliv, i samband med att årets ranking av företagsklimatet blev officiellt. Då kom också kommunalrådet Mohamad Hassan från Liberalerna för att kommentera läget. Vi intervjuade Sofi Lahyani, regionchef för Ung Företagsamhet, i samband med ett av UF:s styrelsemöte för att höra mer om vad som görs för att säkra framtidens entreprenörer.

Vi har också träffat flera företagare i staden. Vi har t ex pratat entreprenörskapet i restaurangbranschen med de framgångsrika krögarna Cemil Alparslan och Niklas Engemar på den prisbelönta restaurangen Dryck och Mat. Och vi har pratat entreprenörslivet i kläd- och modebranschen med Anna Eklund från det framgångsrika konfektionsföretaget House of Lola.

Vi har intervjuat många fler, men det som satt djupast avtryck på mig är inte möjligheten att få prata om entreprenörskap med olika aktörer i staden. Det som imponerar är den kraft och entusiasm som vi mött.

Alla hjälper till och ställer upp. Uppsalaborna vill verkligen vara en del av en entreprenörstad och är beredd att bidra. Det finns en enorm gemenskap och drivkraft. Det finns glädje, vilja och ambition.

Jag är otroligt glad och tacksam för det stöd som projektet fått. Och jag ser fram emot att se vart detta kan leda. Jag tror nämligen att vi är något riktigt bra på spåret. Jag tror Gnosjö får passa sig… Snart pratar Sverige och omvärlden om den gemenskap kring entreprenörskap som finns i staden.

Vänta bara ska ni se 😉

Entreprenörspodden