Nu börjar projektet i Las Palmas

Det har hunnit hända mycket sedan vi bestämde oss för att flytta till Las Palmas på Gran Canaria. För ett antal år sedan var planen att köpa ett litet hotell, men med lite sund eftertanke så insåg vi att driva ett hotell kanske var en lite väl omfattande verksamhet att ge sig in i. Men att pensionera oss utan entreprenörsprojekt är inte ett alternativ så beslutet blev att starta en liten restaurang på strandpromenaden Las Canteras. Namnet vi valt är Swedish Tapas och vi skall servera en svensk/spansk fusion. Mer om det skall vi berätta när vi närmar oss starten i oktober.

Ett första steg är att ta fram en grafisk profil. Till vår hjälp har vi haft Jesper Holm som har blivit en favorit när vi kommer till kreativ och genomtänkt design. Jesper har bidragit med flera jobb tidigare och var det självklara valet av kreatör av design.

I profilprogrammet finns två logotyper. Den ovan skall symbolisera det lite röriga som tapas är. Smått och gott i olika former och smaker. Samtidigt föds ett mönster med samma design som kommer att kännas igen i fler olika sammanhang i restaurangen.

Den logotyp som kommer att användas flitigast är denna. Mönstret är detsamma men i övriga loggan har en annan utformning. Den här har blivit en riktig favorit redan. Både hos oss själva och när vi visat den i andra sammanhang.

Färgerna som kommer att synas är pastell, ljust och färgglatt. Dessutom kopplade till de drycker som vi kommer att satsa mest på.

Menyerna har naturligtvis designats med delar av mönstret. Det som ger extra energi när man beslutat om sitt varumärke och den design man valt är att man går in i en annan fas. Nu är det på riktigt och vi letar aktivt efter lokal i Las Palmas. Samtidigt jobbar vi med innehållet både gällande mat, dryck och inredning. Kopplingen till Uppsala kommer att vara stark.
Det är mycket som skall finnas på plats när vi startar och på känt entreprenörsvis har vi massor av saker som vi inte har koll på (än). Men om man skall vänta tills man löst alla delar kommer man aldrig att komma igång.

En del nöjet och engagemanget innan man startar en verksamhet är ju att drömma. Sen kommer fasen när det är dags att planera och börja genomföra drömmarna. Nu har vi kommit till fasen då vi delar upp projektet i mindre delar och börjar sätta deadlines och definiera milstolpar. Med god hjälp av Jesper Holm Designstudio kan vi pricka av en milstolpe och känner vi att vi har en grymt bra plattform att utgå från.

Entreprenörspodden