När jag hamnade bland luftrenare

Det finns något spännande att inte veta vad som händer och när det plötsligt händer något är det lika spännande att se vilka möjligheter det har att ge.

Sen händer saker nästan alltid på grund av att man tidigare byggt en relation, ofta helt utan att man har en plan med relationen annat än att den ger energi och att man breddar sitt nätverk.

Tommy Einarö träffade jag på Mötesplats Relations träffar under många år. Trevligt och alltid något intressant att diskutera. För några månader sedan ringde Tommy och undrade om jag var intresserad av att bli delägare i Branova, ett bolag som jobbar med Luftrenare.

På min entreprenöriella karta fanns absolut inte luftrenare med. När jag jobbat i förorenade städer i Asien såg jag att alla hade luftrenare, men vem behöver det i Sverige?

Ofta är det just okunskap som gör att man tror något är bra eller dåligt. Jag började undersöka branschen på den svenska marknaden och såg två saker. Den ena var att marknaden är enorm och den andra var att den var i sin linda.

Behovet av ren luft i Sverige är större än vi tror och luftrenare bidrar till allt från minskade problem med pollen till att hästar undviker halsproblem i dammiga stall. Att det behövs i en industrilokal där man svetsar kan vara lätt att förklara, men minst lika viktigt i kontorslokaler eller i hemmet. Jag insåg snabbt att investeringen i luftrenare var mycket liten jämfört med de positiva hälsoeffekterna.

Sagt och gjort, nu har jag ännu ett projekt att sätta tänderna i. Det som började med spontana möten på Relation har nu tagit steget in till kompanjonskap.

Fr vänster. Nya kompanjonerna Tommy Einarö och Fredric Hallberg tillsammans med undertecknad.

http://branova.se

Entreprenörspodden