När Dagens industri kom till Uppsala

I morse bjöd Dagens industri in till frukostmingel i Uppsala slott. Uppsalas matkändis Cajsa Johansson var den första jag sprang på, vilket var föga förvånande då Cajsa´s kök hade dukat upp en fantastisk frukostbuffé.

Dagens industri brukar vara ute på turné och jag har fått förmånen att bevista frukostar i såväl Stockholm som Linköping, Jönköping och Göteborg. Därför var det extra trevligt att få träffa dem på hemmaplan. Förmodligen har vi näringslivschefen Charlotte Skott och Uppsala kommun att tacka för det.

Förutom ett trevligt mingel och en god frukost bjöds besökarna på ett bra program. Andreas Johansson, en av DI:s mer erfarna moderatorer, höll i taktpinnen. Han intervjuade både vd för gasellvinnaren Rödsvart och vd för Skistar på scenen. Den senare berättade inlevelsefullt om utmaningar och möjligheter som kom av pandemin. Är rätt övertygad om att en och annan som satt i publiken kommer kika lite närmare på den aktien efter frukosten. Skistar har spännande planer på gång och har helt klart hittat en trend som kommer växa – nämligen Svemester, dvs att semestra i Sverige istället för att åka utomland.

Gjorde vi några affärer då? Ja, det gjorde vi faktiskt. AlphaCE fick en order och även jag själv lade en order. För det är så det ofta blir – när man ses föds idéer och möjligheter.

Så sammanfattningsvis måste jag säga att det blev en bra förmiddag. Stort tack alla inblandade för att ni ordnade dagens frukost. Jag ser redan fram emot nästa gång!

Entreprenörspodden