Mycket Uppsala på Företagargalan

I fredags kväll var det stor baluns i Blå Hallen i Stockholm när organisationen Företagarna hade sin årliga gala. För oss entreprenörer är detta en riktig högtidsstund. När så många entreprenörer samlas samtidigt är det naturligtvis full fart på kreativiteten.

Det delades även ut priser. Under kvällen skulle tre olika priser delas ut. Först ut var #Getillbaka-priset. På scenen ser vi här grundaren till priset, Nils Engvall från Wasabi Web. Nils startade #Getillbaka i Uppsala för fem år sedan och det är imponerande att se hur priset växt till en riksangelägenhet. Jag hade själv förmånen att arbeta i juryn och välja ut fyra imponerande entreprenörer varav två av dem fick 25.000 kr. Dessa två var Assiye Süer från Swespacetech och Hamza Qadoumi från Ecobloom. Även här fanns en Uppsalaföretagare – Louise Hammarbäck Miranda som driver företaget PACS. Fjärde finalisten var Filip Reineby. Personer du med all säkerhet kommer att få höras tala om framöver.

Priset till Årets Unga Företagare gick till Louise Sköld (grå klänning) som driver skönhetsföretaget Hairtalk.

Största priset är “Årets Företagare”. Det vanns av företaget Cellink som lyckas med den “omöjliga” uppgiften att få mänskliga celler att trivas i biomassa. Här ser vi företaget tillsammans med prisutdelaren Prins Daniel samt kvällens konferencier.

Förutom #Getillbaka fanns det många Uppsalaföretagare på plats och återfinns även i #Getillbaka juryn och Årets Företagarjuryn. Så vi kan ännu en gång bekräfta att Uppsala är en Entreprenörsstad – också!

Entreprenörspodden