Måste vara världens svåraste jobb!

På senaste Relation Executive hade vi en riktig höjdardag. Gäst var en av världens bästa fotbollsdomare Jonas Eriksson som dessutom är en duktig entreprenör. Ni som inte sett honom på fotbollsplanen kanske sett honom som en av drakarna på Draknästet. Men för de flesta av oss är det säkert som domare vi känner honom.

det är idel välkända personer som Jonas fått vara chef över. Kan vara svårt att hantera fotbollsvärldens superstjärnor som förutom sin stjärnstatus tjänar upp till flera miljoner. Om dagen…

Alla har vi väl haft åsikter om domslut. Jonas berättar om hur man hanterar allt från 80.000 arga tyska fans som inte gillar att motståndaren får en straff till hur det blir jätteslagsmål på planen i Jeddah. Tänk att alltid veta att man skall gå till jobbet och vara hatad.

Det imponerar extra att Jonas fokus alltid handlat om att ha kul. Tänk att vara hatad på jobbet men att alltid ha inställningen att ha kul. Tror det är ett mindset som borde inspirera alla. Nu är det väl knappast så att alla går till jobbet och vet att man är hatad, men jag tror alldeles för många går till jobbet utan att tycka det är kul.

En sak som verkligen imponerade var hur Jonas förberedde sig. Tänk att man innan varje match har sån koll på spelarnas roller och rörelser så att man redan innan matchen kan minimera risken för felaktiga domslut. Dessutom pluggade han in alla spelare förnamn för att ha en bättre kommunikation på planen. Detta med övertygelsen om att man får en bättre relation med den man tilltalar med förnamn.

Jonas har just givit ut boken Korthuset. Det skall bli ett sant nöje att läsa den och få hans erfarenheter om cirkusen bakom fotbollen. Tror det kommer att handla om makt, korruption och en riktigt usel människosyn.

Eftersom Relation numera huserar på översta våningen på Studenternas hade vi även en övning nere på fotbollsplanen. Extra kul att få ett snack med Jonas och att få höra både om hans domarkarriär och hans entreprenörskap. En kombo som är svårslagen för en fotbollsintresserad entreprenör.

Entreprenörspodden