Kulturens entreprenörer

Pandemin har slagit hårt mot många entreprenörer. Vi har läst om hotellen, restaurangerna och nöjesfälten. Men få lyfter de kulturarbetare som, likt elitidrottare, övar från tidig morgon till sena kvällen i hopp om att få möta sin publik.

Det är få som tänker att pianister och operasångerskor är entreprenörer… Förutom hårt arbete och mycket talang krävs det lite tur, tajmning och förmågan att bryta igenom i bruset. När dessutom en pandemi sätter stopp för konserter och andra arbetstillfällen skulle det kunna vara lätt att lägga sina ambitioner på hyllan.

Tack och lov är många kulturarbetare som kämpar vidare, även om det är tufft ekonomiskt eller om publiken inte får komma i samma omfattning.

Ikväll fick jag lyssna på Albertina Wiksten, sång, och Hanna Lidström, piano, i Njurunda kyrka. Två unga musiker som sannolikt kommer att lyckas väl. Inte bara för att de är musikaliska och talangfulla, utan för att de väljer att skapa tillfällen och konserter i ett läge när många inte ens skulle tänka tanken.

Stort tack Albertina och Hanna för en fantastiskt konsert!

Entreprenörspodden