Juryarbete i #Getillbaka2020

Idag har vi haft juryarbete i Wasabwebs projekt #Getillbaka. Ett projekt som firar fem år i år och är tillbaka i Uppsala efter att ha varit ett nationellt pris under några år. Ett projekt som är Wasabigrundarna Nils Engvall och Andreas Glimbrants sätt att ge tillbaka till unga förebilder inom entreprenörskap och ledarskap. Här ser vi Nils inleda jurydagen.

Dagens jury som med betryggande avstånd skulle få träffa tre personer live och fem av finalisterna via webben. Närmast kampsportsentreprenören Bodil Frick, tidigare “Getillbakavinnaren och VD:n för Städarna Alva Rytterbro, UNT:s publicist Kalle Sandhammar och SJ:s försäljningschef Johan Dorfh som var mitt sällskap i juryarbetet.

En av de som presenterade på plats i Wasabis lokaler var Hugo Larsson som är en grundarna till framgångsrika Uppsalaföretaget Save by Solar AB.

En annan som fanns på plats var Alexander Werdi, känd som mannen bakom Roligaste sommarjobbet som han drivit i 10 år.

Den tredje som kom och pitchade på plats var Wafa Wafai som arbetar med att blogga och föreläsa om psykisk ohälsa.

Av de som pitchade på länk fick vi bland annat lyssna på Emma och Amelia Oller Westerberg med sin Veganska Matlåda.

Som alltid i ett juryarbete är det väldigt svårt att komma fram till vem som skall vinna. Alla pitcharna är ju så olika och bakom varje finalist finns så otroligt mycket engagemang och driv. Men någonstans måste vi ta beslut.

Så här ser trion ut som vi till sist lyckades enas om som slutfinalister. En av dem skulle stått på scenen på Företagargalan, men pga coronan så sker utdelningen i ett mindre forum den 9 oktober. Då kommer vi att berätta vem vinnaren är som får #Getillbaka-stipendiet på 25.000.

Läs gärna mer om “Getillbaka på https://getillbaka.se/finalister-2020-uppsala/
https://wasabiweb.se

Entreprenörspodden