Jonas Colting inspirerar på Relation

Trots corona och begränsningar kan vissa event genomföras. I Relation Executives regi besökte vi Högbo Bruk för nätverkande och att lyssna på triathleten Jonas Colting.

Man märkte direkt att det finns ett enormt sug att träffas på riktigt. Även om man hälsar med armbågen eller inte rör varandra alls, så är känslan att möta riktiga människor utan filtret i zoom eller teams efterlängtad. Alla hade samma upplevelse. Att ses digitalt kan aldrig ersätta det fysiska mötet. Visst kommer det digitaliserade mötet att ta en större plats, men aldrig ersätta att ses på riktigt.

Fina Högbo Bruk utanför Sandviken är en perfekt anläggning både för konferens och naturupplevelser. Passade bra när ämnet var rörelse och prestation.

Dagens inspiratör var Triathleten Jonas Colting. Han har en hel bunt VM-medaljer i Triathlon, ett antal Ironman i bagaget samt galna (i alla fall för de flesta) upptåg som att simma mellan Stockholm och Göteborg (dryga 60 mil) och simma runt Gotland (ca 30 mil). Men syftet var inte att inspirera oss att följa hans exempel utan att prata om hur lite talang betyder och hur mycket vilja och “pannben” påverkar. Ett ämne som kan översättas till allt inklusive entreprenörskap. Uthållighet, engagemang och ambitioner är alltid avgörande. Att aldrig ge upp och att vara väl förberedd. Att sova ordentligt för att orka, att äta rätt, att återhämta sig men också kunna leverera på topp när det behövs.

Det var en sak som jag hörde flera av oss som lyssnade skulle testa. Det var korttidsfasta. Det innebär att man inte äter något på 24 timmar. Jonas modell var att äta middag på söndag kväll sen hoppa över frukost och lunch på måndagen innan man äter igen på måndag kväll. Vecka efter vecka. Något som påverkar kroppen väldigt mycket och till en hanterbar insats. Så nu testar jag att bara köra kaffe och vatten under måndagar framöver.

Entreprenörspodden