Jag pallar inte!

De flesta har väl hört frasen “Jag pallar inte”. En som gjort en hel föreläsning om frasen är Johannes Hansen. Bland annat har han pratat på Ung Företagsamhets kick-offer. Där brukar det vara många som känner igen sig. Idag pratade Johannes för oss i Relation Executive och det var mer riktat till företagare och beslutsfattare. Första bilden han visade ser ni på tavlan. Och visst stämmer det. Mycket handlar om mod, men också att “palla”.

En stor del av Johannes fokus ligger på mod. Om man inte har modet att försöka så kommer förmodligen inget att hända. Han påstår också att mod är som en muskel – man kan träna upp den. Jag tror de flesta känner igen det. Om man tränar på svåra situationer där det kanske krävs mod, så blir man bättre på att hantera dem. Man blir modigare och modigare.

I entreprenörskap är mod en av de allra viktigaste delarna. Det är med mod allt börjar och utan modet att starta, så kommer det aldrig att bli något företag.

Det allra bästa om man tar mod till sig är ju att man förr eller senare kommer att titta på livet i backspegeln och kunna säga “att jag försökte i alla fall” (och ett och annat kanske gått riktigt bra). Om alternativet är att hålla fast vid “jag pallar inte” kommer det nog att vara rätt tomt i backspegeln.

Tack Relation för ännu en inspirerande och lärorik utbildning och tack Kinnarp för fint värdskap.

Entreprenörspodden