Inte bara “Vatten”

Idag har jag haft ännu en dag med Ung Företagsamhet. I och med mitt mentorskap till UF-läraren Johnny Hellgren på Fridegårdsgymnasiet i Bålsta är jag ute och träffar lokala UF-Företag. Dagen till ära var det fyra företag som jag skulle träffa.

Först ut var Millibok som gjort en bok för att barn skall lära sig om social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet. Boken har figuren Mille som huvudperson. Imponerande att man på så kort tid lyckats få fram en färdig produkt.

Nästa på tur var Vatten UF. Här ser vi tre av de fem personerna i företaget. Från vänster Karl, Casper och Charlie. Vatten UF tar fram ett källvatten som packas i en helt nedbrytningsbar förpackning. Bort med all plast med andra ord och helt rätt i tiden.

Sen var det Show UF som berättade hur deras arbete fortskrider. Man har två ben att stå på. Dels ordnar man event där kunden är den lokala restaurangen som får hjälp med att göra välbesökt nattklubb, dels gör man reklamfilm till företag. Både event och film har man redan levererat och kunderna verkar väldigt nöjda.

Slutligen var det dessa drivna tjejer som jag fick träffa. Frida, Josefin och Linnea från Sportleken UF. Deras briljanta idé är att göra kortlekar med det lokala företagets spelare som figurer. Starten sker med Håbo FF dam och herr, men man har väldigt spännande saker på gång.

Alla dessa fyra UF-företag upplever jag har möjlighet att lyckas även efter sitt UF-år. Grymt drivna och duktiga personer som alla visat at de är genomförare och klarar av både utveckling och ta sig förbi hinder. En stor eloge till Fridegårds UF-lärare Johnny Hellgren. Du och ditt ledarskap är en stor orsak till att det blir så här bra ch visar hur viktigt det är att skolorna satsar på sina UF-lärare.

Entreprenörspodden