Hållbart företagande

Den senaste veckan har jag haft anledning att fundera på FN:s globala mål 2030. Anledningen är att AlphaCE haft en kampanj på Instagram där vi lyft fram de mål som vår verksamhet jobbar med varje dag.

Jag är allergisk mot värdeord och floskler. I synnerhet från personer i ledande funktioner. Utrop som “Här är det högt i tak” betyder ofta precis motsatsen. De flesta värdeord kräver handling – det måste synas i organisationen vad man tycker är viktigt. Därför har det varit roligt att lyfta fram FN:s globala mål.

Vår vision är “Alla har en plats på arbetsmarknaden”. Det är inte en floskel. För de flesta som jobbar i verksamheten är det även en passion – inte minst för mig. Det innebär att vi varje dag kämpar för att hitta en plats på arbetsmarknaden för dem som är arbetssökande. Vissa behöver hjälp att putsa på sitt cv eller att hitta en utbildning. Andra mår fysiskt eller psykiskt dåligt och behöver hjälp att hitta rutiner eller livsglädje.

Ett arbete betyder så mycket. Det betyder ökad ekonomisk frihet. Men det betyder också skillnaden mellan vardag och helg.

Att ha ett jobb ökar den sociala gemenskapen och livskvalitén, vilket kan vara bra att tänka på när man har söndagsångest inför arbetsveckan. Allt för många har inte ett jobb att gå till.

För oss på AlphaCE är inte de globala målen några floskler eller något som vi plötsligt kommit på att vi ska lyfta fram på vårt Instagram-konto. Jag kan stolt konstatera att det är en realitet i vår vardag. Mina kollegor hjälper – på riktigt – samhället att bli lite bättre. Jag är så stolt och glad över att få vara en del av det.

Här ser ni de mål som vi varje dag, jobbar med:

Entreprenörspodden