Framtidens entreprenörer

För drygt en vecka sedan deltog jag i ett digitalt samtal som arrangerades av UF Alumni, vilket är före detta elever som drivit UF-företag. När Ung företagsamhet härom dagen fyllde 40 år påmindes jag om det digitala samtalet och teamet jag mötte härom dagen.

Jag får ofta frågan “Vad är entreprenörskap?” av journalister. Jag tycker att det är svårt att ge ett kort svar på den frågan. Kanske är det ändå den nyfikenhet och kreativitet som krävs för att hitta nya lösningar på ett problem. Kanske är det den envishet som krävs för att orka när motgångarna börjar hopa sig.

Det finns många bra affärsidéer, men tyvärr fastnar de allra vid idéstadiet. Därför måste alla entreprenörer hjälpas åt att skapa handlingskraft och det gör vi genom att peppa varandra att vilja och våga satsa på sin idé. Här fyller UF-företag och UF Alumni en viktig funktion.

En av Sveriges främsta företagsbyggare lär har sagt

Att göra fel är den handlingskraftiges privilegium.

Ingvar Kamprad

Därför blir jag så glad när jag möter ungdomar som hittar former för att peppa och inspirera trots pandemin. För kanske har Sverige och världen aldrig behövt entreprenörer så mycket som nu. Det finns massor av utmaningar som väntar på att lösas! Och vi behöver fler handlingskraftiga, nyfikna och problemlösande personer som hjälper till.

Stort tack UF Alumni och UF Företagsamhet för att ni fyller på med nya duktiga entreprenörer. Och ett varmt grattis till 40-årsjubilaren.

Entreprenörspodden