Föräldraskap och karriär

Balans i livet? Hur får man det? Jag har i alla fall inte lyckats… Antingen är jag för ledig, går ned i “slow motion” och orkar knappt kliva ur morgonrocken. Eller också har jag fullt schema och hjärnan går på högvarv.

Under småbarnsåren var det förstås högvarv jämt. Att sova en hel natt var en lyx. Jag minns en gång när barnen var små och bortlämnade. Vi var bortresta på ett bröllop och efter förrätten var jag så mätt att jag hade ont magen. Jag frågade de andra vid bordet om de också hade fått enormt mycket mat. De skrattade gott och sa att jag nog skulle bli mätt efter varmrätten. De förstod inte att jag menade allvar.

Väl hemma igen var det dags att äta lunch med barnen. De for runt så där som små barn gör. Den ena kladdade med maten och den andra behövde byta blöja. Det ena avlöste det andra, och först flera timmar efter att lunchen var avklarad såg jag min stackars tallrik stå kvar på diskbänken. Jag hade ätit en eller två tuggor. Inte konstigt att jag blev mätt av en förrätt.

Hur hanterar man jobb och karriär när har små barn och knappt hinner äta lunch?

Det är en fråga som Klara-Maria Mach, alias Entreprenörden, ställde sig när hon blev mamma. Resultatet blev podden Päronsnacket där hon intervjuar föräldrar om deras tankar kring jobb och karriär. Den podden hade jag uppskattat när jag försökte balansera jobb och föräldraskap.

De där småbarnsåren känns väldigt länge sedan. Därför var det roligt att jag fick vara gäst hos Klara-Maria och dela med mig av de “life hacks” som gjorde att det ändå blev rätt bra till slut. För även om man inte tror det när man är mitt uppe i småbarnsåren, så går det över. Och det man minns är varken bajsblöjor eller vakna nätter, utan det där roliga och härliga. Vill du lyssna på min berättelse kan du klicka här.

Misstänker att ni som känner mig väl kommer att känna igen en hel del 🙂

Entreprenörspodden