Feliz Navidad - God Jul från Las Palmas

Så var det dags igen. Jul och snart ett nytt år. Som alltid tycker jag det känns fantastiskt med ett nytt år. Ett år som har allt roligt framför sig och med massor av möjligheter. Ok, en del utmaningar också, men om problemen får styra så blir det ett väldigt tråkigt år. Istället ser jag framför mig massor av spännande saker och nya möjligheter. Men det får vi ta i senare bloggar.

Nu blir det en julhälsning från Las Palmas, eller Feliz Navidad som spanjorerna säger. Naturligtvis kopplat till entreprenörskap. För det allra mesta som skapas har något entreprenöriellt med sig. I detta fall handlar det om Las Palmas stolta sandkrubba. Ett helt område som byggs upp varje år med sandkonstnärer från hela världen. Just det – sandkonstnärer – det hade ni kanske inte hört talas om.

Hur som helst så bjuder Las Palmas stad årligen in sandkonstnärer  för att göra ”årets sandkrubba”. Här finns massor av kreativitet, man skapar upplevelser och massor av människor kommer hit och det skapar värde för staden och minnen för den som besöker. En del kallar det kanske finkultur och visst är det kultur. Men det kommer från skapandet och kreativiteten. Man bygger värde och då är det i min mening även entreprenörskap.

Nu till krubban. Här kommer smakprov från årets sandkrubba.

Med dessa fantastiska sandskulpturer önskar vi alla ett härligt 2023. 2022 kan vi inte göra så mycket åt, men vi kan hjälpas åt att göra 2023 riktigt bra. Bifogar hur man i Las Palmas tycker en julgran skall se ut.

 

Entreprenörspodden