Ett uppdrag i tiden

Jag har precis avslutat veckans 5:e digitala styrelsemöte. Denna gång hade vi möte med Swedish Jobtech, en relativt nystartad förening vars syfte är att driva på digitalisering och teknikutveckling inom de områden som rör arbetsmarknaden.

Nästa vecka arrangerar Swedish Jobtech till exempel ett digitalt lunchseminarium om hur vi säkerställer att de fördelar, flexibilitet och digitalisering som corona-pandemin inneburit för Arbetsförmedlingen och dess leverantörer bibehålls och kvalitetssäkras – även när vi kan ses fysiskt igen.

Att diskutera digitaliseringen är viktigt. Det finns fördelar och det finns nackdelar med denna nya digitaliserade värld. Jag gillar till exempel att kunna delta på ett styrelsemöte i min egen trädgård. Jag tycker också om att råka få “träffa” hundar, barn och i människors hemmiljö. Det ger lite krydda åt vår nya corona-inspirerade livsstil. Å andra sidan börjar det bli rätt trist att titta på en skärm dagarna i ända…

Det finns mycket som har varit bra med våren 2020 när det kommer till digitalisering. Vi har tagit enormt kliv i rätt riktning. Men nu gäller det att utvärdera och kvalitetssäkra det som gjorts och vi måste hjälpas åt att fortsätta utvecklingen i rätt riktning – inte falla tillbaka så fort det finns ett vaccin. För gör vi detta rätt kommer Sverige att stå bra rustade inför framtiden.

Just nu känns styrelseuppdraget för Swedish Jobtech väldigt vältajmat. Bli gärna medlem. Vi behöver fler som bidrar till framtidens arbetsmarknad. Här finns massor att göra och utvecklingen inom området har bara börjat….

Entreprenörspodden