Ett oväntat projekt i Kenya


Årets sista projekt men säkert inte det sista någonsin, hamnade i landet som verkar bli mitt nya äventyrsland, nämligen Kenya. Vi hade under  vår investerarresa i oktober en otroligt spännande vecka med många intressanta entreprenörsmöten. Efter några avslutande dagar i Mombasa satte jag mig på planet till Nairobi. Jag kände för att vila på den timmeslånga flighten men så blev det inte.


Bredvid mig satt en tjej vid namn Lucy Kabuti och hon hade nyligen startat sitt bolag Waridi Eyewear. Vi ägnade timmen åt att utbyta erfarenheter och framme i Nairobi bytte vi kontaktuppgifter. Väl hemkommen så tog vi kontakt och jag lovade bidra med lite mentorskap. Men det stoppade inte där. I dagarna har jag och Lucy kommit överens om att jag skall investera i hennes bolag.

Det är tillfälligheter som skapar möjligheterna och är det bara rätt tajmning är möjligheterna stora att något händer. Och vipps så kanske man har investerat i ett företag. Men just på detta sätt kanske är mer ovanligt.


Nu ser jag fram emot att vara med på riktigt med några procent i en av alla startups i Kenya. Hur kul är inte det. Och jag kan lova att mer kommer. Kenya blir mitt ”nästa Thailand”.

En erfarenhet är att det gäller att ta tillvara på tillfällen. Hade vi inte börjat prata på planet, bytt kontaktuppgifter och fortsatt vår affärsrelation hade aldrig den här möjligheten dykt upp. Nu skall vi bara se till att bolaget växer, blir lönsamt och att det blir en rolig och lärorik resa i ett helt nytt land i en ny världsdel och en annan kultur.

Under våren 2024 fortsätter jag beskriva lite om mitt entreprenörskap. Någon del här eller där kanske kan inspirera andra i sitt entreprenörskap. Det är därför jag delar mina erfarenheter.

https://www.instagram.com/waridieyewearke/

 

Entreprenörspodden