Ett år med Thomas och lajvsändningar

För snart ett år sedan bestämde jag och Thomas Sonesson oss för att dra igång lajvsändningar varje fredag med våra entreprenörskompisar. Det blev liksom resultatet efter en AW hos den digitala kommunikationsbyrån Salgado, som också hjälpt oss att bygga hemsida. Nu – snart ett år senare – kan jag konstatera att det inte blev ett litet projekt som vi drog igång…

Vi har hunnit med över ca 50 lajvsändningar och ännu fler blogginlägg. Bland reportagen finns spännande entreprenörer som Cajsa Johansson, från Cajsas Kök, Jonathan Tigrar, som skapat takvandringar på Uppsala Slott och Jonas Carlsson, vd för The Friendly Swede, som tidigt blev en stor aktör på Amazon. Vi har intervjuat Uppsalaföretagare som jobbar från Kina och vi har lånat ut kanalen till diverse gäster.

Mest stolt är jag över det engagemang som vi mött. Människor har stuvat om i sin agenda för att kunna vara med och förvånande många har tittat på våra sändningar – trots att vi ibland haft usel kvalitet. Flest tittare hade Olle Larsson, vd och grundare av Sisyfos-gruppen, häromveckan där över 10.000 sett inslaget från Walloxen.

Vi har även gjort avtryck bland politikerna. Vi har engagerat oss i diverse företagarfrågor och bistått våra förtroendevalda att fatta rätt beslut i olika “räddningspaket” i efterdyningarna av corona-pandemin. Vi hade t.ex. en insats där vi kopplade ihop företag som kunde producera skyddsmaterial med Akademiska sjukhuset.

Ja, listan över saker som hunnits med kan göras lång. Och vi har gott om uppslag över vad vi vill göra i höst. Det bubblar av bra idéer i Entreprenörsstaden som behöver lyftas fram. Vilken tur att vi har en kanal som lämpar sig så bra för det.

Stort tack Thomas för att du är en så fantastiskt förebild och entreprenör. Utan dig hade Uppsala inte haft ett så härligt företagsklimat som vi har nu. Dessutom hade jag inte haft lika roliga och hektiska fredagseftermiddagar! Nu blir det en liten paus med lajvsändningarna (tror vi) – men vi drar igång till hösten igen. Bloggarna lär ni inte bli av med…. 😉

Önskar er en trevlig sommar!

Entreprenörspodden