Entreprenör i Uppsala! – häng med på SHIFT

https://www.breakit.se/artikel/31619/succen-ar-har-igen-nu-kan-du-soka-till-shift-2022-storre-och-fler-miljoner

Under 2021 startade nyhetssajten Breakit och nätverket Bling projektet “Shift” för att få fler investerare att intressera sig för entreprenörer som ofta missas eller väljs bort när det kommer till anskaffning av kapital. Projektet som går under namnet “Shift” har blivit en succé med bland annat en vinst av Stora Journalistpriset samt inte minst ett antal investeringar som troligen inte skulle blivit av utan Shift.

Fokus ligger på kvinnliga entreprenörer och entreprenörer med rötter i förorten. Även i Uppsala finns naturligtvis en massa entreprenörer som stämmer in på projektets fokus och som kanske sitter på en fantastiskt affärsidé men inte får tag på kapital för att växa. Med Shift finns en unik möjlighet att skapa intresse för sig och sin idé samt inte minst bli en del av ett viktigt nätverk.

När jag fick frågan från Breakit att sprida budskapet i Uppsala var det en självklarhet. Med detta sagt så önskar jag att detta får stor spridning i Uppsala och att Shift kan bidra till att fler entreprenörer får möjlighet att växa och utvecklas med Uppsala som bas.

Så här beskriver Breakit projektet:

Bakgrund om Shift:

# Knappt 1 procent av allt riskkapital investeras i bolag som startats av entreprenörer i förorten. Samtidigt har det aldrig tidigare investerats så många miljarder i startups (drivna av män) runt Stureplan som nu.

# Det är ju djupt orättvist – men nu kommer ett initiativ som vill skapa förändring på riktigt.

Vi på Breakit och nätverket Bling har tillsammans samlat 12 av Sveriges tyngsta investerare. De är tillsammans redo att investera minst 15 miljoner kronor i entreprenörer som annars aldrig får chansen.

# Nu bjuder vi in alla entreprenörer som vill att pitcha sin idé för investerarna.

Fokus ligger på kvinnliga entreprenörer och entreprenörer med rötterna i förorten men alla har chansen!

Sök på länken nedan:

Hem

Entreprenörspodden