En touch av Uppsala i A Coruña

Nu kan vi äntligen berätta om nästa steg i vårt äventyr i A Coruña, Galicien. Det som började med ett misslyckat försök med vår första restaurang ”Oza84” 2022, har vi efter många turer och en hel del tårar äntligen gått in i en ny fas. Som jag berättat i tidigare bloggar så stängde vi den första restaurangen och gav oss ut på jakt efter en ny med ett mycket bättre läge. I början av mars tog vi över en restaurang som hette El Pescadito på absolut bästa läge i A Coruña. Under en månad har vi arbetat med en ”facelift”, planerat framtiden och lagt grunden till vår nya restaurang som heter Alma.

Något som även uppmärksammades i Galiciens största tidning La Voz de Galicia: ”Un libanés y un sueco abren bar en Maria Pita”. Klicka på länken under så kan ni läsa hela artikeln.

https://www.lavozdegalicia.es/noticia/coruna/coruna/2024/04/11/libanes-sueco-abren-bar-maria-pita-coruna/00031712848984401243417.htm?utm_source=whatsapp&utm_medium=referral&utm_campaign=share&utm_content=00031712848984401243417

Det är många kopplingar till Uppsala på Alma. Jesper Holm och hans byrå Vju har skapat ett riktigt snyggt och proffsigt grafiskt profilprogram med logotype, typsnitt, mönster och färgval.


Mer från Uppsala är de snygga kläderna. Från vår gamla branschkollega Brand Communication köpte vi våra nya profilkläder.  Här ser vi kompanjonen Fadi Ayoub (th)och vår argentinske medarbetare Facundo med nya skjortorna.

Musiken är naturligtvis designad av vännerna på Royal Streaming.


Hjälp med recept har vi fått av Micke Prising på Feskarn och Lotta Triller på Triller Mat&Bröd.


Vi var med och grundade Swedish Tonic en gång i Uppsala och en pall med dryck av bästa sort landade hos oss strax innan öppning. Spanjorerna dricker mest GT i Europa per capita så vi tycker de behöver en riktigt bra tonic.


Vår kock Asara tillsammans med Anneli


Agneta Ehrnström och Anneli i köket.

På den svenska menyn finns  Toast Skagen, Laxrullader, Rökt lax med dillstuvad potatis, Pappa Bosses svenska köttbullar, Wallenbergare,  Janssons frestelse och Äppelkaka med vaniljsås.
Anneli och vår svenska vän Agneta Ehrnström (Las Palmas-bo med rötterna i Uppsala) jobbade hela veckan med kocken Asara för att lära henne laga svensk mat. Spännande.


På onsdagkvällen var det dags att ha en liten nyöppning. Kul att kunna visa upp Alma på riktigt samt att vi kunde se resultatet av vårt nya projekt.


Nu ser vi fram emot en härlig högsäsong med massor av event, kryssningsfartyg (lägger till precis vid oss) och turister.

Men vi är naturligtvis inte klara. Vi har en lång lista på ”daily improvments” och alla som driver företag vet att man aldrig blir klar. Det viktigaste är att vi är igång, har en plattform att jobba från och 1000 idéer för framtiden (ni vet japanernas uttryck Kai Zen/ständig förbättring).


Välkommen till A Coruña och Galicien. Troligen Spaniens vackraste region. Adress María Pita 22.

 

 

Entreprenörspodden