En ledare att se upp till!

Alla påverkas av Rysslands anfallskrig mot Ukraina. Något som sticker ut är hur Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj visar något som är föredömligt och som man alltför sällan ser i politiken. Ett extraordinärt och folkligt ledarskap. Från att ha varit ifrågasatt med sin bakgrund som skådespelare och komiker till en sann hjälte och förebild.
Det känns som många av hans ord kommer att bli historiska citat som kommer att sprida sig runt om i världen och inspirera människor att aldrig ge upp, visa respekt och vara förebilder.

Vad jag reagerar starkt på är varför han ifrågasattes på grund av sin bakgrund. Fast det var väl mest andra politiker, media och så kallade experter som hade åsikter. Vad är det för fel med att vara skådis och att få folk att skratta. Tvärtom känns det som en mycket bättre bakgrund än att ha varit t ex KGB agent. Det måste vara mycket bättre att ha bakgrund som komiker och uppträda som en ledare än att vara en ledare som uppträder som en pajas.

I Zelenskyj ser vi en person som både visar ett enormt mod samtidigt som han företräder folket på ett mycket mänskligt sätt. Så agerar en sann ledare.

Här ser vi en modern president som ställer sig på torget i Kiev med en mobil och spelar in en engagerande video direkt till folket. En person som ingjuter mod i en hel nation.

Det finns stora ledare som gjort avtryck genom tiderna. Jag är övertygad om att Zelenskyj är en av de som kommer att kommas ihåg som en av de riktigt stora. Vi får verkligen hoppas han får möjlighet att vara ledare många år till.

Entreprenörspodden