En dag på Fridegård i Bålsta

Så här ser tjejerna bakom UF Improve ut. Ett av de grymma UF-företag jag hade förmånen att köra “speedrådgivning” med i fredags. Vad är då “speedrådgivning”? Jo, det är precis som det låter. Riktigt snabb rådgivning. Under 40 minuter får UF-företaget presentera sin idé, organisation och möjligheter. Min roll är att ge feedback på deras planer och uppbyggnad. Dessutom utmana UF-gänget för att försöka bidra till att deras lösning blir ännu ett snäpp bättre. Att utmana genom att ställa frågor tillsammans med att ge mina egna reflektioner utifrån den erfarenhet jag har, är viktiga ingredienser i allt rådgivande och extra viktigt när vi kör så kort tid.

Alla UF-företagen på Fridegårdsgymnasiet i Bålsta har naturligtvis en egen rådgivare. Så det här mötet blir mer ett extra pass i deras pussel att bygga sitt företag.

Under dagen träffade jag UF Sportleken, UF Millebook, UF Vatten, Chell UF, Show UF och så UF Improve som är med på bilden. Tack ungdomar för massor av energi och tack till Johnny Hellgren som är en fantastikt engagerad UF-lärare. Vilken härlig energi!

Tidigare i veckan hade vi ett annat event under temat företagande. Tillsammans med entreprenörerna Maria Mattsson Mähl på AlphaCE, Gustav Nordlindh på Royal Streaming och Nils Engvall på Wasabi Web hade vi fyllt Fyrisskolans aula. Målet är att inspirera kommande generationer av elever att starta och driva UF-Företag.

Entreprenörspodden