Effekter av Ung Företagsamhet

Fr v: Gustav Nordlindh, Sofi Lahyani, Thomas Sonesson, Stina Pettersson, Hannah Sherman och Maria Mattson Mähl.

Nu är det dags för ett nytt avsnitt i Entreprenörsstaden Special i samarbete med Uppsala Kommun. Denna gång har vi ett väldigt spännande avsnitt och i allra högsta grad aktuellt. Nämligen Ung Företagsamhet och vad det betyder både för individen och för samhället i stort.

Med oss i detta avsnitt har vi Ung Företagsamhets regionchef Sofi Lahyani som under sju år bidragit till att Uppsala har en så bra utveckling inom Ung Företagsamhet. Sofi berättar om UF som en viktig aktör och plantskola för entreprenörer och därmed grunden till välfärden. Någon som har erfarenhet av UF och vad det betytt för sitt företagande är Gustav Nordlindh som driver Royal Streaming. Nu nästan 20 år efter att Gustav drev UF berättar han om hur det påverkat honom. Några med lite nyare erfarenheter av UF är Stina Pettersson och Hannah Sherman som avslutade sitt UF-företag för fyra år sedan och nu är med och startar Kronemar med säte i Hong Kong, ett företag som säljer accessoarer främst genom e-handel med siktet inställt på England och Tyskland under året men egentligen ser hela världen som sin marknad.

Det är väl ingen nyhet att jag brinner för UF. Denna företeelse som trots sin vikt får kämpa för att få rätt fokus hos våra politiker. Vi måste fortsätta vårt arbete med att få UF att ta en allt större plats i våra ungdomars utbildning. Att genomföra UF är inte bara att få bättre förutsättningar att starta eget. Det är i allra högsta grad en utbildning i att möta det verkliga arbetslivet. Det måste man ha med sig när man pratar UF och något som är lätt att glömma.

Lyssna på programmet som släpps fredagen den 31 mars på Entreprenörsstaden Uppsalas Facebook och Youtube.

Entreprenörspodden