Ecoswitch UF satsar på återvunnet

EcoSwitch UF

”Stilrena tygkassar gjorda av återvunna pet flaskor som ser till att den plast som redan förbrukats återanvänds ”

Organisationen som ligger bakom EcoSwitch UF bildades redan innan UF-året då vi förstod att vi skulle komplettera varandra bra med våra olika styrkor och egenskaper. Vi är 5 medlemmar som alla har samma värderingar och visioner vilket gör att vi på ett bra sätt kan arbeta tillsammans efter en gemensam strategi mot samma mål. Vi är ett otroligt bra team som jobbar bra tillsammans genom att dela upp arbetsuppgifterna oss emellan efter våra olika kvaliteter.

När vi började fundera på vår affärsidé i början på UF-året utgick vi mycket från hållbarhet, vad vi skulle kunna göra för att uppnå en förändring. Miljöfrågan är en stor och viktig fråga i dagens samhälle. Det var något som vi tidigt visste att vi vill uppmärksamma i vårt företag genom att sprida ett budskap som kan få unga som gamla att göra en förändring i vardagen. Den plast som används idag hamnar ofta på fel ställen. Plasten som slängs i naturen bryts så småningom ner till små mikropartiklar som i längden leder till skador på både djur och natur. Vi kände att vi kunde göra skillnad genom att ta fram ett miljövänligare alternativ för just plastpåsar. Där genom kom idén om kassar av ett annat material än plast.

Vi säljer kassar gjorda av återvunnet material, ett miljövänligare alternativ för plastkassar. Vi har höga ambitioner om att ge intryck på samhället och plastens påverkan på vår miljö. Därför framställer vi inte vilka kassar som helst, utan kassar som är gjorda av återvunna PET-flaskor. Kassen är smidig, rymlig och användbar vid flera tillfällen, så som till skola, jobb, shopping och träning. Produkten är inte bara miljövänlig och lätt att ha med sig, utan även snygg med ett stilrent tryck.

Här kan ni se Ecoswitch pitch film:

Entreprenörspodden