Den nyfikne entreprenören

Igår intervjuade jag Jonathan Tigrar, som är grundare och vd för Go Adventure, ett företag som driver äventyrsbanor, takvandringar på Uppsala slott och Pelle Svanslös guidningar m.m.

Jag har haft tillfälle att träffa Jonathan Tigrar många gånger och jag blir alltid lika fascinerad över hans förmåga att lyssna och se detaljer. Han ser de där detaljerna som de flesta av oss inte märker av – som att det finns ett outnyttjat tornrum på Uppsala slott eller att det står en aggressiv kille i kön till nattklubben som det kan vara klokt att bli kompis med för att han inte ska bli farlig.

De flesta av oss struntar i att det finns ett outnyttjat rum på slottet och försöker undvika den farliga kille på krogen. Jonathan gör precis tvärtom.

Världen behöver nyfikna, snälla och kreativa människor som vågar göra det oväntade för att världen ska bli lite bättre. För även om Jonathan inte anser att han har blivit särskilt rik på sitt företagande är jag övertygad om att han är rik på både upplevelser och relationer.

Entreprenörspodden