Cleanic UF tänker både på miljön och skorna

Sara Edberg Hammeborg, Ture Håkanson, Olle Danielsson, Alma Larsson. På bilden i mitten Lovisa Larsson

Att hålla skorna snygga men samtidigt arbeta med ett hållbart perspektiv. Det har Cleanic UF från Celsiusskolan i Uppsala tagit fram under sitt UF-år. Här är deras presentation och pitch:

Cleanic UF är ett företag som drivs utav fem unga entreprenörer från Celsiusskolan. Vi gör ett miljövänligt rengöringsmedel och säljer det tillsammans med en svamp i ett skovårdskit. 

Vi vet själva hur svårt det är att hålla rent sina vita sneakers. Hur väl man än försöker så blir de förr eller senare smutsiga. När skorna är tillräckligt smutsiga så är det många som överväger att köpa ett par nya och det ville vi sätta stopp för. Vi skapade Cleanic UF med målsättningen att uppmuntra till att göra rent sina skor istället för att köpa nya. Detta för att få ner skokonsumtionen och samtidigt erbjuda kunderna ett alternativ till de nuvarande miljöfarliga rengöringsmedlen på marknaden. 

Vi tillverkar ett miljövänligt rengöringsmedel av bikarbonat, vatten och tandkräm som fungerar på vita skor. Tack vare att vi producerar medlet själva kan vi hålla nere priserna och på så sätt möjliggöra för fler att kunna göra rent sina skor. Med vår produkt får man sina smutsiga skor att se ut som nya med några enkla steg. 

Vill man läsa mer om oss och vår produkt kan man spana in vår hemsida: https://www.cleanicuf.com.se/

Entreprenörspodden