Glamping

Byt ut ditt kontor

Det är lätt att göra saker som man alltid gjort det, för att det fungerar. Och så länge det fungerar så är man nöjd. Ordet nöjd är ju ett ganska tråkigt ord egentligen. Absolut är det bättre än att vara missnöjd men det kan också vara det sista hindret innan något blir fantastiskt.

Något vi har gemensamt är att alltid pusha varandra mot just det, stadiet då det är fantastiskt.

I vårt arbete jobbar vi mot mål vilket i säg inte är speciellt unikt som företagare. Men vi påminner oss hela tiden om att resan är minst lika viktig. Vi skapar vår arbetsvecka precis som vi vill. Och vi har den turen att i vårt arbete kan vi arbeta ifrån vilken plats som helst så länge vi har en mobil och dator och inte är ute hos en kund just den dagen såklart.

Eftersom vi inte har ett kontor så blir det oftast att man sitter och arbetar hemma vid köksbordet. Men allt mer ofta tänker vi båda, kan vi bli lite mer än nöjda just nu? Så lätt att man låter bli för att man inte orkar och blir bekväm. Men om du har möjlighet, gå ut och jobba om vädret tillåter, sätt dig på ett café eller ta ditt telefonmöte under en promenad. Byt miljö och tillåt dig själv att sätta guldkant på din arbetsdag. Vi tar ibland in på hotell när vi har mycket arbete vi måste gå igenom tillsammans. Finns ingen gång vi får så mycket gjort som då, samtidigt som vi får en väldigt trevlig stund ihop.

Denna gång valde vi något nytt, glamping på Ramsjö gård som ligger i Morgongåva 4 mil utanför Uppsala. Efter vi ätit vår kvällsmat under samtal om kommande projekt så kliade det i bådas våra fingrar och vi satt och arbetade i flera timmar. Med ljudet av regnet och doften av skogen fick vi en mysig vistelse som vi gärna gör om.

Så fortsätt arbeta mot dina mål, men glöm inte att njuta på vägen. För den kan vara helt fantastiskt.

För mer information om glampingen på Ramsjö Gård – klicka här

Entreprenörspodden