Entreprenörens kämpaglöd

Igår intervjuade jag Bodil Frick, som vunnit flera imponerande titlar inom thaiboxning och numera driver två träningsanläggningar i Uppsala.

Vårt samtal påminde mig om likheterna mellan elitidrott och entreprenörskap. För att lyckas inom idrotten måste du lära dig att gilla mjölksyran, träningsvärken och att göra det lilla extra när alla andra lagt av för länge sedan. Det finns ingen genväg till framgång. Det gäller ständigt utvecklas, lära sig av sina misstag och man måste orka även när det är tufft.

För några år sedan var jag nominerad i en entreprenörstävling. En av mina medtävlare fick frågor på scenen om sitt entreprenörskap. Han svarade:

Att driva företag är som att vara i krig. Det finns egentligen bara en skillnad. I krig kan det bli fred.

Peter Hellgren, vd Consid

Det var fullsatt i salen. Alla entreprenörer skrattade igenkännande, medan merparten i lokalen såg frågande ut. Jag återkommer ofta till det citatet när jag behöver lösa kluriga situationer. Det är inte bara jag som tycker att det är svårt ibland.

Bodil Frick har vunnit många strider i sitt liv, inte bara i boxningsringen. Därför är jag övertygad om att hon kommer lyckas med sitt företag. Med hennes nyfikenhet, mod och fighting spirit kommer man långt…

Här hittar du intervjun…

Idag träffar vi Uppsalas kampdrottning

Posted by Entreprenörsstaden Uppsala on Friday, March 6, 2020

Entreprenörspodden