Att äga scenen (även digitalt)

Att bedriva en fysiskt mötesplats som Relation och samtidigt lyckas hantera situationen utan att man får träffas, är naturligtvis inte det lättaste. Men att utifrån detta ändå lyckas skapa kreativa och värdefulla möten är imponerande. Dessutom med föreläsare av allra högsta klass.

Idag har vi fått lyssna och lära av David JP Phillips. Personen som blivit världskänd med sitt Tedtalk “How to avoid death by power point” och som dessutom gjort flera uppföljare. Ämnet är kommunikation och presentationsteknik.

Mycket av Davids presentation handlar om dopamin. Ämnet som gör att åhöraren får fokus, motivation, kreativitet och kommer ihåg det man lyssnat eller lärt. Med en bra och genomtänkt föreläsning skapar man dopamin hos åhöraren. Hur man gör berättar David på ett strålande sätt.

David pratar även om hur vi uppfattas i våra digitala möten vilket är aktuellare än någonsin. Han lyfter fram tre saker som påverkar i stor omfattning.
1) Ljud – har man dålig ljudkvalitet uppfattas man negativt och mindre trovärdigt. Oavsett vad man säger.
2) Ljus – Att kunna se den som deltar på ett tydligt sätt är viktigt för hur man uppfattas.
3) Miljö – hur ser det ut runt omrking dig? Är det rörigt, sitter du i ett ostädat rum eller i en garderob. Se till att den miljö du sitter i inte gör att du uppfattas negativt.

Jag gillar när man presenterar de saker man skall fokusera på med pedagogiska modeller. Den här varianten som även FN:s globala mål använder är utmärkt. Vill du ta steg i din kommunikation och presentation. Ta en titt på Davids TedTalks eller gå in på https://www.jpuniversity.com.

Entreprenörspodden