Äntligen riktiga Relationer

Äntligen säger nog väldigt många. Livet börjar återgå till ett mer normalt tillstånd. För några av oss började livet efter corona på nyrustade Sånga Säby på Färingsö i Ekerö Kommun. Den lite mindre gruppen “Relation Executive” var gäster under ett dygn med nätverkande, inspiration och tid för individuella samtal.

Bakom upprustningen står Sånga Säbys VD Calle Glauman. Calle som tidigare drivit konferensanläggningen Fagerudd utanför Enköping, har fått ta sig an denna anläggning som nu fått ett rejält lyft.

Under tiden vi drev Gallerix hade vi konferens här på Sånga Säby. Nu, 20 år senare är det omöjligt att känna igen sig. Dåtidens slitna anläggning med känsla av skolmatsal har lyfts upp till något helt annat. Något som säkert är helt avgörande när kraven höjs på den miljö man skall konferera i.

Mycket fokus på naturen och det jordnära.

Att Sånga Säby ägs av LRF kan man känna. Kolla in “lampan” med sädkärvar. Väldigt häftigt.

Att det är nära till vatten är också en av ingredienserna. Nere vi strandkanten finns relax med bastu och bad.

Som alltid när vi har träffar på Relation möter vi väldigt inspirerande människor. Dagens föreläsare heter Johan Hellström och är huvudägare till varumärket Björn Axén. En väldigt speciell historia om en ung kille som helt plötsligt har fått ärva hela bolaget. Något som kom som en blixt från en klar himmel. Ett bolag som det visade sig vara i ekonomisk brygga. Men som genom olika irrvägar, massor av hårt jobb och grym fingertoppskänsla lyckats bygga ett varumärke som inte bara hanterar folks frisyr utan säljer hårvårdsprodukter både inom Sveriges gränser och internationellt.

Det känns väldigt kul att få hänga med på Relations träffar. Ett företag som haft det supertufft under coronan när affärsidén, dvs att människor möts, helt förbjudits. Men förhoppningsvis kan även Relation se lite ljusare på framtiden. Det här var inspirerande.

Entreprenörspodden